2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Valai Shimano Technium vs Shimano Ultegra Invisitec vs Sufix Specialist Carp

2015 metų sezoną pradėjau su Shimano Technium ir Shimano Ultegra valais, pastarąjį gavau kaip bonusą užsakydamas iš vienos el. parduotuvės. Sezono vidury sumąsčiau pabandyti labiau biudžetinį variantą Sufix Specialist Carp.

Pradžiai apie valų storius

Shimano ultegra naudojau 0.3mm, o kitus du 0.28mm. Visose žūklėse ant visų meškerių buvo skirtingi valai, tai labai lengvai išryškėjo storesniojo valo minusas metant. Nors ir nedidelis, storių skirtumas akivaizdžiai nepridėjo komforto metant masalą tolimesnį atstumą. Ir sau padariau išvadą, kad tikrai nereikia tokio storo valo. 0.25-0.28 pilnai pakankami valai ir kovai su stambiais karpiais, ir pakankamai komfortiškai metama be jokių shockleader'iu iki 70m.

Valo dėvėjimasis ir patikimumas

Visą vasarą neturėjau jokių bėdų ar nemalonių netikėtumų. Valai tikrai atsparūs ir trinčiai ir puikiai laikė žuvį, atlaikė amūrų bei karpių spurtus nuo ritės pirmyn ir atgal po keletą minučių traukdami valus. Galbūt vienintelis pastebėjimas su Sufix valu, kad po žvejybos paskutinius darbinius  5-7 metrus reiktų tiesiog nukirpti ir toliau puikiai naudoti kitose žūklėse.

Kaina

Shimano Technium 650m ~25 Eur
Sufix Specialist Carp 500m ~7 Eur

Verdiktas

Sakyčiau Sufix yra geras kainos ir kokybės santykis - 3 kartus pigesnis nei Shimano, puikus vieno sezono valas. Shimano Technium geras patikimas valas, galintis tarnauti ir porą sezonų.

O kokius valus Jūs naudojate? Pasidalinkite komentaruose. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą