2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

Pažintis su Ilgiu (2015.09.15-16 žuklė)

Pagaliau pasirašiau įkalbinėjimams nuvykti ir išbandyti žūklę Ilgio ežere. Nieko daug nesitikėjau, nors širdyje norėjosi pagauti Ilgio karpį. Planas buvo susipažinti su ežeru ir žūklės jame specifika, juk kartu važiavau su ežero ekpertu, dalyvavusiu ir čia rengiamose varžybose. Tikrai žinojau, kad galėsiu daug ką sužinoti, išmokti ir pabandyti.
Gamta. Tikrai nuostabus ežeras, apsuptas nuostabiu Dzūkijos mišku. Labai gražu. O ir oras mus lepino. Išvykę iš Kauno bėgom nuo lietaus. Pabėgom. Visas dvi dienas vos keli lašai mus bandė išgąsdinti. Mėgavomės nuostabiu vakaru, ilgai diskutuodami apie karpiavimo subtilybes lygindami žukles tvenkinyje ir ežere, diskutuodami apie kabliukus, pavadėlių ir plauko ilgius ir dar daug ką.
Arbata ir kava vis garavo puodukose, o tarp kalbų vis permesdavome meškeres, pašerdami pasirinktas žūklavietes. Stebėjom žuvų rausimus šertuose taškuose. Mano signaliztoriai tik pavieniais pyptelėjimais rodė žuvies buvimą žūklavieteje, bet deja traukinio man sulaukti nepavyko. Bet teko pabūti graibštininku. Kolega iš trijų kibimų realizavo du. Ketvirtasis su tampomais valais užkabino jo sistemas ir palikdamas pora švinų, kabliukų ir valų kušių, pasislėpė gelmėje.
Susipažinau su Juozuku, kurs viską akilai stebi ir saugo ežerą nuo "netvarkos ir mašinų ūžimo". Išgėrėm kavos ir su Marium, Ilgio grupės moderatoriumi. Smagu buvo paklausyti atgarsių iš po neseniai vykusių varžybų ežere.
Viskas super. Nesvarbu, kad likau su nuliu, bet tai, ką sužinojau, tikrai išbandysiu ir patikrinsiu kitą kartą būdamas prie šio nuostabaus ežero. Iki greito, Ilgi.


2 komentarai: