2015 m. rugsėjo 18 d., penktadienis

Kukurūzai spod mix'ui

Vakaras, kai vėl puodas kunkuliuoja su kukurūzais. Ir ką gi tai galėtų reikšti, o gi ryt į karpių žūklę. Ar sunku pasiruošti kukurūzus? Visai ne, o ir improvizacijų šia tema gali būti daug.
Aš paprastai kukurūzus užmerkiu iš vakaro, kad pamirktų 12-24 valandų. Mirkyti tiesiog ir trumpiau verda, ir išeiga tada didesnė gaunasi. Mirkytus kukurūzus užkaičiu paprastam puode ir verdu apie 45 minutes, bet neilgiau nei valandą. Jei turiu kanapių tai kartu su kukurūzais tam pačiam puode verdu ir kanapes. Išvirtus kukurūzus palieku ramiai vėsti ir toliau bringti. Iš kilogramo sausų kukurūzų gaunas apie 2.5 virtų su skystimu grūdų. Verdant  kukurūzus taip pat galima paskaninti druska ar čili pipiriukais, čia jau fantazijos reikalas. Dipus, atraktorius, saldiklius geriau dėti jau į išvirtus ir pravėsusius kukurūzus. O skaninu pradedant paprastu cukrumi, medumi, ar teisiog braškiniu, slyviniu ar kokiu kitu dipu. Štai taip paprastai galima paruošti grudus spod mix'ui, o be kukurūzų turbūt aš neapsieinu nei vienos karpių žuklės.

2 komentarai:

  1. Jei ne paslaptis kiek grubiai vien tik kukurūzų spod mix`ui sunaudoji savaitgalio žvejyboje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastai paros zvejybai ~2.5 litro (1 kg sausu, nevirtu).

    AtsakytiPanaikinti