2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Kiekviena žūklė - naujas eksperimentas (2015.09.19-20 žūklė)

Švarcas 16,9kg
Šį kartą taip supuolė, kad pataikiau rezervuotis sektorių Punios tvenkinyje tarp Lietuvos rinktines finalinių varžybų, tai krepšinis netrukdė pasimėgauti žūkle. 24 val. sesiją pradėjau šeštadienio vėlyvą rytą ir baigiau sekmadienį 11 valandą. Sugavau penkis karpius, du iš jų virš 15 kilogramų.
Vanduo dar šiltas, apie 17 laipsnių, tad pagrindinį žuklės tašką nusprendžiau kaip visada šerti tradiciškai, kukurūzų, pelečių ir boilių spod mix'u. O kitą eksperimentinį tašką rinkausi tokių pat atstumu nuo kranto, tačiau šėriau naudodamas daug groundbait'o su stambiomis detalėmis: skaldytais boiliais ir įvairių dydžių peletėmis. Mano nuostabai jau po pusantros valandos suveikė eksperimentas: vos per dvidešimt minučių du karpiai jau buvo pasverti. Iki vakaro abu taškai tylėjo. Į vakarą vėl suveikė eksperimentinis taškas ir teko pakovoti su 16,9 kg Švarcu. Vakarinis šėrimas ir į miegmaišį. Ir tik pusę pirmos nakties suveikė tradicinio pašėrimo taškas, vienu metu išvažiavo du traukiniai. Deja, tik vieną pavyko ištraukti, nes kol traukiau pirmąjį, antrasis sugebėjo atsikratyti
15,5 kg Menininkas
kabliuko. Toliau naktis rami buvo, eksperimentinis taškas tylėjo. Vėl rytinis šėrimas ir vėl pirmas suveikia eksperimentinis taškas dovanodamas 15,5 kg Menininką. Dar iki 12 val. pakuojuosi daiktus ir namo.
Taigi 1:4 kukurūzų nenaudai. Ruduo. Gal todėl kukurūzai nebesuveikė taip, kaip norėtasi? Gal karpis nori daugiau baltymų rudenėjant? Nekantrauju dar kartą pakartoti eksperimentą. Smagu, kai karpių žuklė suteikia siurprizų ir kiekvienoje žūklėje reikia rasti raktą.


Kitos žūkės:
Pažintis su Ilgiu (2015.09.15-16 žuklė)
Du nauji vardai: Slapukas ir Muslimukas (2015.09.11-13 žūklė)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą