2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Du nauji vardai: Slapukas ir Muslimukas (2015.09.11-13 žūklė)

Slapukas
Ilgai lauktas savaitgalis prie Punios tvenkinio netruko prabėgti. Po pereito pasibuvimo ir nulinio rezultato norėjosi kuo greičiau atsigriebti. O atsigriebti pavyko ne kiekiu, bet kokybe. Nors žuvis visą savaitgalį buvo vangi ir įnoringa, pasidžiaugti turiu kuo: 9 žuvys, dvi iš jų amūrai ir du karpiukai virš 20kg.
Sesiją pradėjau penktadienį vakare pašėrimu. Ir jau po 10 minučių pirmas traukinys dar net nespėjus užmesti antros meškerės. Erdvės daug, o ir žuvis tai į ketvirtą sektorių pasidavė, tai į šeštą (žvejojau penktame sektoriuje). Bet tiek ir tų pasivaikščiojimų tebuvo, pritraukus arčiau ramiai įvarau į graibstą vos po kokių septynių minučių kovos. O graibšte tikras monstriukas. Svarstyklės rodo gerokai virs 20 kg. Skambinu Kęstukui, kad reik fiksuoti galimai naują dvidešimtukininką, nes tai ne vienas iš žinomų dvidešimtukininkų. Tikslus svėrimas: 21,9 kg. Iš Kęsto užrašų sužinau, kad žuvies istorijoje minimas vardas Slapukas. Dabar jau tai oficialu.
Valandos bėgy dar vienas mažylis susiviliojo boiliuku, bet net nesvertas keliauja atgal, iki vidurnakčio dar du karpėcai atgula ant mato: geras dvyliktokas ir penkioliktokas. Žuklės pradžia nuostabi. Einu miegot.

Muslimukas
Naktis rami. Netrukus po rytinio šėrimo vėl traukinukas ir gerokai virš 16kg gražuolis pradeda dieną. Po to viskas ir užsiriša. Visiškas stilis iki pat popietes. Į pavakarę tik broliai dvyniai amūriukai po 8 kg paįvairina laukimą. Vakariniai pašnekesiai su Kęstučiu ir Audrium. Perdislokuoju meškeres palikdamas tik vieną senajam taške tikėdamasis naktį sulaukti kibimų iš tolimesnės distancijos. Naktį nebešeriu, kažkaip nematau prasmės. Laikas į miegmaišį.
Puse keturių pirmas signalas iš senojo taško. Išvažiuoja palikta viena meškerė ir labai piktas dvyliktokas ant mato, kovot teko tikrai daugiau nei 20 minučių. Permetu ir atgal į miegmaišį. Pusę septynių vėl ta pati meškerė, vėl tas pats taškas, vėl tas pats masalas ir po penkių minučių kovos žuvis graibšte. Akys nušvinta: nejau dar vienas dvidešimtukas. Taip, svarstyklės rodo 21,8 kg. Na ką, reik bevardį krikštyti. Tegul būna Muslimukas.
Per šią žūklę išbandžiau naujus kabliukus, naujoviškai ruoštus grūdus spodmix'ui ir dar keletą naujų skonių boilių, bet apie tai jau greitai kituose post'uose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą