2015 m. spalio 20 d., antradienis

Sezono uždarymas (2015.10.17-18 žūklė)


Šeštadienio rytą ramiai atsikeliu ir išgėręs kavos puodelį išsiruošiu į paskutinę karpiavimo sesiją Punios tvenkinyje šiais metais. Paskutinį kartą buvau prieš dvi savaites, tada vanduo dar buvo "šiltas" apie 12 laipsnių. Per tas dvi savaites orai nurimo, prasidėjo pirmosios rimtos šalnos, tad tikėjaus, kad vanduo bus stipriai atšalęs. Dar namuose būdamas mąsčiau, kad jei pavyktų pagauti vieną karpį, būtų labai puiku.
Atvykęs į vietą pirmiausiai skubu pasižiūrėti, kaip vanduo. Šaltas. Vos 6 laipsniai. Hmm, nedžiugina tikrai. Susinešu daiktus, užmetu meškeres ir pasiruošiu pašarus. Tuo metu užkalbinu pro šalį einantį šeimininką Kęstutį. Jis dar labiau "nudžiugina"pasakydamas, kad paskutinis karpis pagautas prieš savaitę penktadienį, bet čia pat bando kelti ūpą sakydamas, kad pirmasis savaitgalį pagavęs karpį gaus firminį dideleszuvys.lt puodelį. Tikrai mielas paguodos iššūkis. Pasišeriu ir nueinu į septintą sektorių pakalbinti Raimundo, šalto vandens eksperto. Jis pernai net žiemą pagaudavo karpių. Deja ir iš jo jokių teigiamų žinių, nuo vakar vakaro nepypsėjo jo signalizatoriai.
Sulaukiu atvykstančio draugo ir kaimyno į pirmą sektorių. Galutinai įsikuriam ir pradedam uždarymą. Čia, kur buvę kur nebuvę sulaukiam Judex iš ketvirto sektoriaus. Dalinamės juokais ir apmąstymais apie šį sezoną. Atėjus vakarui užkuriam ir ugnelę. Prie mūsų prisijungia ir Kęstutis. Žodis po žodžio vakaras geit pralekia, sutemus išbandome dar naujus prožektorius, oi kitais metais bus naktį kuo pašviesti. Kol mes vakarojam, mūsų signalizatoriai tylėjo, na ir gerai mes ramiai galim uždarinėti.
Naktį prasidėjo lietus. Ramiai lijo ir visą rytą, tad teko luktelėti, po pietų ramiai susipakavom ir namo.
Sezonas uždarytas, tegyvuoja naujas sezonas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą