2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Shimano Aerlex 7000 XTA Spod vs Daiwa Emblem Spod


Shimano Aerlex 7000 XTA Spod
Spod'as - meškerykotis skirtas šėrimui, o kotui kaip žinia reikia ritės. Pamėginkime palyginti dviejų didžiųjų ričių gamintojų Shimano ir Daiwa rites, skirtas būtent spod'ams. Pradžiai apžvelkim pagrindines abiejų ričių charakteristikas: guolių skaičių, svorį, valo vyniojimo greitį.

Shimano Aerlex 7000 XTA Spod:
  • 2 (1+1) guoliai
  • Svoris: 705 g
  • Valo suvyniojimas vienu rankenėlės apsisukimu: 114 cm
Daiwa Emblem Spod:
  • 5 (1+1) guoliai
  • Svoris: 689 g
  • Valo suvyniojimas vienu rankenėlės apsisukimu: 122 cm
Lengvumu abi ritė nepasižymi, ir kaip matyti, svoriai labai panašūs. Valo sukimo greitis taip pat panašus: 50 metrų valo suvynioti Daiwai reiktų  ~41 rankenėlės apsisukimo, o Shimano ~44; 100 m Daiwa lenktų vos 6 apsisukimais. Taigi nebent varžybų metu pajaustum didesnį konkurento pranašumą, naudojančio Daiwa ritę. Guoliai, guoliukai - taip ritės dirba tikrai skirtingai. 2014 metų sezoną drožiau Daiwa, o šiemet taip sutapo, kad naudojuos Shimano, ir tikrai galiu patikinti, kad skirtumas juntamas, nors Shimano tikrai patikimai ir sklandžiai vynioja valą, bet idealumui juk ribų nėra, Daiwos darbas tikrai sklandesnis. Bet deja už guolius reikia mokėti. Koks gi tas kainų skirtumas? Daiwa Emblem ritukė apie 60% brangesnė (Daiwa kaina ~140EUR; Shimano kaina ~86EUR).
Kokius kitus privalumus turi šios ritės? Daiwa tikrai žavėjo savo Auto Cast II sistema - tai yra mygtukas ritės apačioje, kurį paspaudus prieš metimą, ritės lankelis atsisuka į idealią padėtį atlenkimui ir metimui. Shimano ritė išsiskiria trimis klipsais, kas labiau reikalinga marker'iui nei spod'ui. Naudojant ritę spod'ui aš tik keletą kartų panaudojau du iš trijų vienu metu.
Tai ką rinktis? Turint papildomų pinigėlių, rekomenduočiau investuoti į Daiwa Emblem, tikrai nenuvils ir džiugins, o su mažesniu biudžetu nesigailės įsigiję Shimano Aerlex - puikus darbinis arkliukas tiek spod'ui tiek marker'ui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą