2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Karpiavimas kartu su ZvejOK akcija (2015.10.03-04 žūklė)

Temsta anksti. Nepavykus nuo darbų pabėgti anksčiau sesiją pradėjau tik šeštadienį. Neskubėjau, bet stengiausi įsikurti anksčiau nei akcijos ŽvejOK vaikai atvyks prie dideleszuvys.lt tvenkinio.
Antrą savaitgalį iš eilės pasirinkau penktą sektorių. Sektorius, kuris man dovanojo šio sezono didžiausias žuvis (Du nauji vardai: Slapukas ir Muslimukas (2015.09.11-13 žūklė)), bet vis dar aš nerandu jam rakto. Vieną kartą jis man iššauna, kitą kartą vos vienas kitas laimikis. Šį kartą nusprendžiau gaudyti kiek tolėliau nei įprasta 15 meškerių atstumu ir arčiau šešto sektoriaus markerio. Šėrimo taktiką pasirinkau kaip ir praeitą kartą: daug smulkaus jauko, pagardinto smulkintais boiliais ir peletemis. Įsikuriu, šėrimas, užmestos meškeres ir belieka laukimas. Ir ką mes sulaukėm, ogi pradžiai 50 ŽvejOK akcijos vaikučių pasklidusių laisvuose sektoriuose su iš tolo raudonai švytinčiomis Rapala kepurėlėmis ir plūdimėmis meškerėmis. Apie kokią karpių žūklę galima galvoti, kai ant kranto trepsi šimtas kojų ir verda jaunimo šurmulys. Nori nenori esi įtrauktas į jaunųjų meškeriotojų meškerių painiojimą, parodymą, kaip užsimesti, o vėliau ir į laimikių registravimą. Smagu žiūrėti, kaip berniukai ir mergaitės traukia nedidukus ešeriukus ar kuojytes, krykštauja iš džiaugsmo pagavę kiekvieną žuvelę. Taip ir pietūs atėjo, o po pietų ir šurmulys nurimo, baigėsi akcija.
Pratęsiam žūklę. Vėl persimetu, eilinis šėrimas ir laukimas. Deja, mano šertas taškas tyli. Stebiu aplinką ir pastebiu, kad ties pirmo sektoriaus markeriu kyla burbulai, matomai kažkas maitinasi. Daug nelaukdamas vieną meškerę metu į šį tašką, ant viršaus dar tris spombas. Ir ką, vos po 20 minučių traukinys. Po trumpos kovos 10 kg karpiukas jau ant kranto. Deja, tai ir buvo vienintelis mano laimikis šioje sesijoje. Naktis buvo rami, rytas taip pat. Tikiuosi, tai dar ne paskutinis šio sezono karpiukas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą