2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Presingas - veltis ar atsitraukti (2016.05.13-15 žūklė)

20,5 kg
Penktadienio vakaras po darbų prasideda ant Punios tvenkinio kranto, pirmame sektoriuj. Vakaras šiltas ir ramus, tvenkinys be jokių bangelių. Smaguma. 6 ir 7 sektoriai laisvi, kituose įsikūrinėja ar jau įsikūrė karpininkai. Susinešu daiktus ir aš, bei skubu užmesti meškeres, įsikursiu vėliau.

Pirma dilema - žūklės taško sektoriuje pasirinkimas. Dar būdamas namie buvau nusprendęs, kad bandysiu išvilioti karpių iš po pirmo sektoriaus liepto, bandydamas čia juos prisivilioti pašaru, jei čia jų nebūtų. O kur daryti pagrindinį gaudymo tašką? Arčiau sektoriaus markerio? Nusprendžiu prie markerio nelįsti, nes komandos kolega, gaudantis antrame sektriuje bandys šlietis prie jo, nesinori sudaryti konkurencijos, nes taikysim kiekvienas savas taktikas ir bandysim tikrinti kieno geresnė. Nusprendžiu gaudyti ant pirmo ir septinto sektoriaus ribos. Kadangi 6 ir 7 sektoriai kolkas laisvi, juose matau karpių aktyvumą, todėl manau, kad bus patogu juos iš ten iškrapštyti. Kaip taręs taip ir padariau. Dvi meškerės ant 1 ir 7 sektoriaus ribos, tiesiu taikymu nuo swim'o 15 meškerių atstumu ir viena meškerė po liepteliu.

Darbinis stalelis
Aštuonios valandos vakaro, meškerės užmestos, palengva ruošiu spodmix'a ir karpininkų pamirštą pašariuką taškui po lieptu. Penkios spombos į pagrindinį tašką ir 10 jauko rutulių šalia liepto. Toliau ramiai įsikūrinėju. Signalizatoriai kaip simfonija pypsi, smulkmė neduoda ramybės. Po šėrimo aprimsta, gerai, manau stambi žuvis atėjo. Pirmas išvažiavimas pusę dešimtos iš pagrindinio taško, ir yra mažylis karpiukas (nepilni 7 kg). Jau smagu, pradžia padaryta. Permetu, dar trys spombos į tašką ir vėl laukimas. Valandžiukė ir iš po liepto išvažiuoja, dar pusvalandis iš vėl iš po liepto važiavimas, dar pusvalandis ir vėl važiavimas, bet jau iš pagrindinio taško. Puikus rezultatas: iki vidurnakčio keturi karpiai krante. Kibimų yra, tad nutariu panaktinėti, po kiekvieno kibimo vis įmetu po kelias spombas. Nesulaukęs kibimo, po valandos taip pat vis pašeriu. Ir ką, šėrimas duoda vaisių: antrą valanda nakties kibimas, trečią valandą kibimas, ketvirtą valandą kibimas - dar trys karpiai krante, visi iš pagrindinio taško. Smaguma. Naktis pražvejota, laikrodis rodo penkias valandas, kai jau reikėtų pradėti rytinę žūklę - pasišeriu ir lendu į palapinę padrypsoti.

Šeštą ir septintą sektorių okupuoja feeder'istai. Mąstau, gal ir gerai, presingo mažiau iš jų, ramiai gaudys karšius, daug karpių baidyti neturėtų. Deja deja, kaip aš klydau. Vidurdienis jau, o kibimų nulis, jau ir popietė, o signalizatorai vis tyli. Permetimai ir kas valandą šėrimai nepadeda. Stebint kitus matau, kaip reguliariai jie traukia karpius. Mano kompanjonas is gretimo sektoriaus kėsinasi mane pasivyti.
Kažką reikia daryti? Vieną meškerę iš pagrindinio taško atitraukiu arčiau markerio, bet ten nešeriu, tikiuosi suvilioti tik su PVA kojine. Neveikia.

Aiškiai matau, kad žuvis susitelkusi tvekinio centre prie sektoriaus markerio ir ketvirto sektoriaus gale. Keli persimesti žodžiai su tvenkinio šeiminku Kęstu ir paprastas jo patarimas: darykis pašaro taką nuo markerio į savo sektorių. Na, ką darysi, nėra ko sėdėti rankų sudėjus. Atitrauktą meškerę dar tolinu (16 meškerių) ir metu tiesiai į markerį. 3 spombos, 15 meškerių atstumu ta pačia kryptimi. Nepraėjo 15 minučių ir išvažiavimas. Veikia. Antra meškerė keliauja taip pat link markerio - keičiu pagrindinį žūklės tašką. Po taško keitimo nuo penktos valandos vakaro iki vidurnakčio dar šeši karpiai krante. Po vidurnakčio per pora valandų dar 5 išvažiavimai ir trys karpiai, vienas iš kurių 20+ gražuolis bei šamukas krante.

Nukamuotas pašlijusio oro - sutemus pradėjo nemaloniai lyti, bet puikios nuotaikos pusę trijų nakties permetęs visas meškeres ėjau miegoti ir galvojau gal jau gana, nebevažiuokit, noriu miego. Ir leido pamiegoti iki šešių ryto, kai vėl išvažiavimas iš taško nuo markerio, ir už valandžiukės išvažiavimas iš po liepto. Nebepermetinėju. Ryte oras tragiškas, lyja. O kai lyja gerai miegasi.

Taigi, viso 18 karpių, ir puikios kelios pamokos. Pamoka apie ką? Ogi apie presingą ir karpių reakciją į jį. Penktadienio vakaras ir karpiai puikiai jautėsi nepresinguotuose 6 ir 7 sektoriuose, iš kur puikiai sekėsi juos išvilioti pašarais gaudant ant sektoriaus ribos. Feederistai irgi puikiai sudaro presingą žuviai, priversdami juos atsitraukti. Na ir pagrindinė pamoka, reikia eiti pagal žuvi: karpis, kad ir kaip skaniai jį beviliosi, jei jam yra arčiau pašarų jis pas tave neis :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą